Over mij

004A2F06-0403-4F28-8ABF-2F2E284806E8.JPG

Ik ben Yanaika Holst (25), een Nederlandse journaliste en content creator. Ik ben het liefst elke dag met media bezig – of dat nou een journalistiek artikel of een productie voor social media is.

Zo begon het. Weet je nog, het moment dat draadloos internet voor computers een ding werd? Precies dát is het moment dat mijn bovengemiddelde interesse in media begon. Ik kreeg een eigen computer (mét internet, dus) en binnen no-time zette ik samen met mijn drielingzusjes websites in elkaar, maakten we online tijdschriften en waren we urenlang bezig met foto’s bewerken en blogs tikken.

In 2011 begon ik na het vwo met een bachelor Media & Cultuur, waar mijn interesse in media alleen maar sterker werd. De belangrijkste les die ik daar meekreeg: kranten, televisie, films en social media hebben allemaal enorm veel invloed op het wereldbeeld van mensen. En daar wilde ik graag positief aan bijdragen.

Na een stage bij het tijdschrift Marie Claire begon ik in 2015 aan een master Journalistiek en Media op de Universiteit van Amsterdam. Daar leerde ik alles over het schrijversvak. Sindsdien liep ik met veel plezier stage bij de Volkskrant en werkte ik fulltime bij de nieuwsapp upday for Samsung.

En zo zit het nu. Tijdens mijn stages en werk werd me één ding duidelijk: ik ben snel verveeld. En zo komt het dat ik er nu als freelancer voor kies om multimedialer inzetbaar te zijn. Zo richt ik me naast schrijven nu ook op beeldverhalen en social media. Beeld en social media zijn wat mij betreft dé huidige manieren om mensen zover te krijgen verhalen te volgen - of het nou om een bedrijfsverhaal of breaking news gaat. Ik ben mezelf op alle vlakken volop aan het ontwikkelen, en er is niets leukers dan dat.

Als ik niet achter mijn laptop zit, ben ik vooral bezig met sport. Surfen, schoonspringen, trampolinespringen en CrossFit, ik vind alles even leuk - zolang ik maar iets nieuws kan leren. Daarnaast ben ik het liefst lekker vaak in het buitenland om nieuwe culturen te ontdekken. Vorig jaar maakte ik nog een reis van bijna acht maanden door Azië en Oceanië. Supercliché, maar; een echte eye-opener van hoe het ook kan.

Ik ben beschikbaar voor:

  • (Journalistieke) producties in tekst en beeld: interviews, nieuws, reportages en meer. Ik maak het graag!

  • Contentontwikkeling: wilt u blogs en beeld voor uw website en/of social media? Ik kan u helpen.

  • Copywriting: teksten voor uw informatiefolder of website nodig? Ik schrijf ze en bewaak uw identiteit.

  • Eindredactie: heeft u al teksten maar moeten alleen de puntjes op de i worden gezet? Ik lees en redigeer.

Meer weten over mijn werk en huidige klussen? Check mijn profiel op LinkedIn.

 

Wil je weten wat ik zoal doe naast werk? Je kunt me volgen op Instagram.