Overige

Ik heb verschillende artikelen geschreven voor diverse media. Dit zijn er een aantal. Klik op de foto’s om het hele artikel te lezen.

“Trek je bek open” bij depressie

“Ik had het touw, de pillen en de plek. Ik wachtte alleen nog tot de verjaardag van mijn zusje voorbij was.” Luc Schoot (32) staat maandagavond met een glas rode wijn in zijn handen in de foyer van het Theater Amsterdam, waar het eerste Depressiegala op het punt van beginnen staat. (2016)

‘Op vakantie slaap ik nooit in een hotel’

Het Amsterdamse boetiekhotel The Toren is onlangs voor het vijfde jaar op een rij uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland door reiswebsite TripAdvisor. Wie is de man achter deze succesformule? (2016)

‘Invisible children’ hangen rond op oost-Maleisische markten

De gemoedelijk ogende markten aan de kust van Kota Kinabalu, de hoofdstad van de Maleisische deelstaat Sabah, herbergen een groot aantal straatkinderen. Het zijn illegale immigranten uit Indonesië en de Filipijnen, die niet alleen dak-, maar ook staatloos zijn. (2014)

‘Vroeger vochten ze om mij

Ik ben een balk. Een evenwichtsbalk. En misschien ben ik er volgend jaar niet meer. (2016)

Maleisische vrouwen werken aan hun eigen toekomst

Maleisië scoort slecht op de internationale genderindexen. Vrouwen worden er met name op de werkvloer achtergesteld. De regering is niet in staat effectieve maatregelen te treffen tegen deze ongelijkheid. Daarom nemen steeds meer Maleisische vrouwen zelf het initiatief. Ook Eliza Goh, eigenaresse van Zara's Boutique Hotel. (2014)

Luik oplossing babydump Maleisië

Stel je voor: je bent nog geen twintig en zwanger. Uit angst moet je deze zwangerschap verbergen. Maandenlang wijde kleding dragen en doen alsof er niets aan de hand is. Uiteindelijk beval je als je ouders op vakantie zijn. In bad. Alleen. Met op de badrand een iPad met het YouTube-filmpje ‘How do I deliver a baby?’ (2014)