Tekst

Van ultrakorte nieuwsberichten en nieuwsverhalen tot diepte-interviews, reportages en ordinaire dit-wil-je-doenlijstjes; ik heb van alles geschreven. En schríjf van alles. Hier vind je enkele voorbeelden. Klik op de foto om het hele artikel te lezen (niet overal beschikbaar).

De huid van een ander

De biografische film Nina, over Nina Simone, leidde bij voorbaat al tot ophef. Oorzaak: de actrice die de titelrol vertolkt, is eigenlijk niet zwart. Whitewashing, heet dat in Hollywood. Waarom kiezen filmmakers daarvoor?

Hunkeraar

Acteur Stefan de Walle (50) speelt in het toneelstuk De Zender een nieuwslezer die zich heftig verzet tegen zijn ontslag. Maar liefst wil hij een serieuze filmrol.

Het jaar in beeld

Een overzicht van bijzondere nieuwsbeelden uit 2017 (Getty Images).

‘Vroeger vochten ze om mij’

Ik ben een balk. Een evenwichtsbalk. En misschien ben ik er volgend jaar niet meer. (2016)

‘Invisible children’ hangen rond op oost-Maleisische markten

De gemoedelijk ogende markten aan de kust van Kota Kinabalu, de hoofdstad van de Maleisische deelstaat Sabah, herbergen een groot aantal straatkinderen. Het zijn illegale immigranten uit Indonesië en de Filipijnen, die niet alleen dak-, maar ook staatloos zijn. Dat betekent dat hun bestaan door geen enkel land wordt erkend. Ze zijn de ‘invisible children’ van de samenleving.

B9FE08D6-9016-4ACA-86B0-4EB61C7F1E1E.JPG

De wereld over voor turnen

Dat Tara Duncanson (30) toptrainster wilde worden, wist ze al als tiener. Dat ze vanuit het Australische Perth uiteindelijk bij De Hazenkamp Gymsports in Nijmegen terecht zou komen – dát had ze dan weer nooit kunnen voorspellen. Toch zit ze er nu al bijna anderhalf jaar perfect op haar plek. ‘Het voelt hier als thuis.’

9.png

MarieClaire.nl

Pagina in het blad Marie Claire over de website.

Revolutie? Hoezo revolutie?

De jaren zestig worden legendarischer naarmate er vaker op wordt teruggekeken, zo lijkt het wel. Was het allemaal zo roerig? Acht ervaringsdeskundigen relativeren dat imaazje.

“Trek je bek open” bij depressie

“Ik had het touw, de pillen en de plek. Ik wachtte alleen nog tot de verjaardag van mijn zusje voorbij was.” Luc Schoot (32) staat maandagavond met een glas rode wijn in zijn handen in de foyer van het Theater Amsterdam, waar het eerste Depressiegala op het punt van beginnen staat.

Maleisische vrouwen werken aan hun eigen toekomst

Maleisië scoort slecht op de internationale genderindexen. Vrouwen worden er met name op de werkvloer achtergesteld. De regering is niet in staat effectieve maatregelen te treffen tegen deze ongelijkheid. Daarom nemen steeds meer Maleisische vrouwen zelf het initiatief. Ook Eliza Goh, eigenaresse van Zara's Boutique Hotel.

‘op vakantie slaap ik nooit in een hotel’

Het Amsterdamse boetiekhotel The Toren is onlangs voor het vijfde jaar op een rij uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland door reiswebsite TripAdvisor. Wie is de man achter deze succesformule?

eten in vietnam

Als je in Vietnam gaat backpacken is één ding zeker; je komt niet met honger thuis. Het eten in Vietnam is razendpopulair bij reizigers – en dat is niet gek. Het land was tot halverwege de vorige eeuw een kolonie van Frankrijk, waardoor Franse invloeden soms duidelijk merkbaar zijn in de traditionele Aziatische keuken.

Top-vloggers stappen even uit het scherm

De YouTube-wereld wordt professioneler en kent sinds 2015 zijn eigen festival: Veed. Vanavond worden in Amsterdam de Veed Awards uitgereikt. Drie YouTubers vertellen.

6 dingen om te doen op koh tao als je niet gaat duiken

Het Thaise eilandje Koh Tao staat bekend als duikparadijs – nergens ter wereld zijn zo veel duikscholen op zo weinig vierkante kilometer. Toch is er ook voor de mensen die géén behoefte hebben aan duiken genoeg te beleven. Zes leuke to-do’s op het eiland.

8.jpg

Da’s een handig appje!

Planningen, administratie, to-do-lijstjes, vrije tijd: met deze zeven handige apps wordt je drukke leven net wat makkelijker.

‘Ik wou dat Knuf kon praten’

Portret van een kind in haar slaapkamer. Deze week: Amber Elberse (5).

8 dingen om te doen op het Filipijnse surfmekka Siargao

Het eiland Siargao mag dan dé surfhoofdstad van de Filipijnen worden genoemd – het lijkt qua drukte in werkelijk niets op Filipijnse topbestemmingen als El Nido en Coron. Het eiland is dan ook de perfecte plek om te ontsnappen aan het massatoerisme, terwijl er toch genoeg te beleven is – óók voor niet-surfers. Acht dingen die je er kunt doen.

7.jpg

powervrouwen

Op 28 oktober biedt TEDxAmsterdam voor de zesde keer een podium aan inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland. En jij kunt erbij zijn!

Tinka offereins wil laten zien wat ze kan

Roeien is ontzéttend saai, dacht Project 2020-roeister Tinka Offereins. Na blessures in haar atletiekcarrière besloot ze het echter toch eens te proberen. Dat bleek een goede zet: na amper een jaar trainen pakte Offereins de titel op de NK Indoorroeien in de Nieuwelingenklasse, met een Nederlands record. Nu is ze uit op meer. “Ik vond roeien stiekem steeds leuker worden.”

Drie dingen die je moet weten voordat je gaat canyoningen in Cebu

De Kawasan-watervallen behoren tot de bekendste highlights van het Filipijnse eiland Cebu, met name vanwege de omvang en het helderblauwe water. Een unieke manier om de watervallen te ontdekken is via canyoning; een sport waarbij je de waterval naar beneden volgt door te klimmen, zwemmen en – natuurlijk – springen.

ACDD7D71-FFFB-4A51-93DA-146087C6CCD6.JPG

‘Ik baal als de training erop zit’

Jarenlang werkte Ingrid de Cort (34) samen met drie collega’s aan een topsportniveau bij haar club Tabitta Boxtel. Met succes; ondanks dat er getraind werd in een schoolgymzaal, haalden maar liefst vier turnsters de oranjeselecties. Door het succes werd De Cort bijna twee jaar geleden gevraagd om haar coachingcarrière te vervolgen bij Flik-Flak. “Dat was denk ik de moeilijkste beslissing in mijn leven”.